anakku sayang

Rezeki Anak Baru

Hai Hello! Ada sesiapa masih ikuti perkembangan blog Diary of Muhammad? Saya just tiba-tiba terasa nak tulis di sini, saja, sebagai memori dan to distract myself from my first trimester. Untuk blog, ni saya baru nak umumkan my current status : Currently I’m pregnant with number 5! Memang terkejut. Saya tak pernah experience mengandung anak…

Aurora Bersama Anak-anak | Lofoten

Itinerari Menjejak Aurora di Lofoten Bersama Anak-anak

Sebagai rasa terima kasih kerana mengikuti catatan perjalanan kami ke Lofoten bersama anak-anak, dan keterujaan kami bertemu Aurora; maka kami hasilkan eBook Lofoten khas untuk anda. Buat masa ini kami tuliskan itinerari ringkas di dalam eBook ini. Semoga eBook ini dapat membantu sedikit sebanyak perancangan anda sekeluarga ke destinasi di atas Garisan Artik itu tahun…

Aurora Bersama Anak-anak | Lofoten

Penginapan Di Svolvaer, Lofoten Yang Mesra Kanak-kanak : Aurora Terang Sangat Di Sini

P.s : ‘Booking Link’ dengan diskaun 10% ada di hujung post Hari ini saya nak kongsikan tentang penginapan kami di Lofoten, yang duduk dari dalam bilik saja pun boleh nampak dan ambil gambar Aurora. Kami bermalam di pekan Svolvaer untuk hari pertama dan 2 malam terakhir. Kabin hotel ini bernama Anker Brygge. Ianya menggunakan konsep…

Aurora Bersama Anak-anak | Lofoten

Aurora : Kenapa Kamera Telefon Tak Dapat Ambil Gambar

Ini view dari tingkap bilik atas kabin hotel kami. Ini lah rupa bila ambil gambar guna iPhone. Apa pun tak nampak. Aurora sedang datang dan cahayanya sedang membesar kala gambar ini di ambil. Tunggu gambar dari kamera suami nanti. Kamera telefon ada banyak kekangan terutamanya ianya tak dapat nak mencerap cahaya, bahkan perlukan cahaya untuk ambil…

Aurora Bersama Anak-anak | Lofoten

Pengalaman Bertemu Aurora Hanya dari Balkoni Rumah

Selepas makan malam dan dah tutup semua lampu, suami dan apak saya mula mencari kot ada Aurora di langit luar rumah. Tapi tak jumpa. Langit dah cerah. Bintang bertaburan ‘Milky Way’ dah kelihatan dengan sangat jelas. (Subhanallah sangat-sangat) Sepatutnya Aurora akan muncul bila-bila masa. Tapi sebab di balkoni belum nampak apa-apa petanda, maka Apak pun…

Lofoten

Haukland Beach, Lofoten Di Musim Sejuk Bersama 4 Anak

Langit ciptaan Allah di Lofoten memang sangat mengagumkan. Pelbagai ekspresi awan dan cahaya bercampur-baur menjadikan langit di sini sangat-sangat unik dan cantik. Gambar kali ini saya kongsikan kami di Pantai Haukland (Haukland Beach). Sejuk buta datang pantai ?Kami datang pantai bukan sebab nak mandi pantai pun, saja nak berjalan. Pantai Haukland (Haukland Beach) ini terletak…

Lofoten

Di Manakah Lofoten?

Destinasi percutian kami kali ini tidak lah terkenal macam Paris atau Switzerland. Tapi ianya sangat-sangat cantik tak terkata. Nama tempat ini adalah Lofoten dan ia terletak di negara bernama Norway. Yang mengujakan, Lofoten ini terletak di atas garisan ‘Artic Circle’.   Walaupun ianya lebih jauh ke atas berbanding Oslo, ibu negara Norway, suhu Lofoten di…

Lofoten

Lofoten, Norway : Syurga Dunia

“Cantiknya Mak! Macam gambar yang Mak ‘print’,” kata Maryam kepada mak nya, merujuk kepada gambar dalam Vision Board kami. Alhamdulillah syukur tak sangka boleh sampai ? Sebak kagum semua ada. Saujana mata memandang.. Tapi kan Maryam cakap macam itu mungkin jua sebenarnya sebab dia nak Mak dia jalan cepat-cepat balik sampai bilik. Supaya mereka boleh main…

Malcare WordPress Security