Bukan Sekadar Set Penyusuan Shaklee

Siapa tak teruja kalau tengok stok susu ibu yang banyak sampai tak muat freezer, kan?

Tapi tahukah kita, majoriti ibu yang dapat susu banyak akan menyatakan semua ni selain dari mengamalkan Set Penyusuan Shaklee, paling utama adalah berkat kesabaran, kerajinan dan doa.

Nak susu banyak bukan setakat pam setiap 3 jam, lepas tu berharap.

Set Breastfeeding Shaklee

3 teknik asas yang membantu untuk membanyakkan susu termasuklah :

1. Tandem Nursing

Masa kita menyusukan bayi, kedua-dua belah payudara akan stimulated untuk menghasilkan susu. Jadi jangan bazir kan susu kat sebelah lagi satu, pam susu di sebelah payudara yang bayi tidak hisap.

Kalau bayi tak selesa anda pam di sebelah sementara dia menyusu, figure out macam mana nak solve the situation. Ada pelbagai cara termasuk kumpul susu menggunakan Milk collector, urut payudara menggunakan tangan, dan banyak lagi cara kreatif yang lain.

 

Ia berbalik kepada kita. Kalau nak, seribu daya, kan?

2. Pam sekerap setiap 2 jam

Untuk ibu bekerja, mungkin perkara ini sedikit susah. Tapi anda boleh merealisasikannya dengan mengorbankan sekejap waktu makan tengahari.

Selain itu, laburkan lah sedikit duit untuk dapatkan pam jenis freestyle.  Ia membantu kita untuk pam susu walaupun sedang buat kerja.

3. Positive mindset

Kerap kali saya jumpa ibu yang susu mula kering, akan down. Ya ia normal kerana kita wanita dan mudah tersentuh bila tengok anak macam tak puas.

Untuk mengelakkan rasa down,  negatif, masa pam susu, jangan tengok botol. Buat lah perkara yang menggembirakan seperti baca Quran,  tengok TV, tengok gambar anak. Tak perlu tengok gambar stok susu ibu lain, atau stok susu rakan lain jika ia membuatkan kita down.

Setelah mengamalkan semua di atas, tapi susu anda tetap tak mencurah meriah, saya cadangkan anda mencuba Set Penyusuan Shaklee.

Hubungi saya sekarang untuk dapatkan Set Penyusuan Shaklee anda!

Nota: Eksklusif Konsultasi hanya untuk ibu comel yang buat belian dari saya. Ia sebagai tanda terima kasih dan hak eksklusif kepada ibu yang memilih saya sebagai pengedar Shaklee anda ^_^

admin-ajax.php

2 Comments

  1. pahan 24 October 2013
  2. kakiblog 25 October 2013

Leave a Reply