Cara Banyakkan Susu Badan Supaya Tidak Lagi Kais Pagi, Makan Pagi

Ada orang tanya, macam mana nak banyakkan susu, susu sikit, macam-macam dah buat.

Macam -macam ni termasuk lah perah 2 jam sekali dan power pumping di waktu malam.

Saya tanya semula, adakah Puan happy atau stress masa pam susu?

Puan tersebut rupanya stress masa pam susu sebab susu asyik sikit aja.

Tahukah kita, kalau kita sedang ber emosi down, bertambah susah lah susu tu nak keluar.

Jadi kita kena sentiasa pastikan emosi kita uppp dan happy!!

cara banyakkan susu badan

Jom baca cara banyakkan susu badan untuk baby senyum happy camni 🙂

3 Tips Positif Semasa Pam Susu

Meh saya kongsikan cara banyakkan susu dengan cara stay positif semasa pam susu

Tips #1: Program minda separa sedar

Sebelum kita melelapkan mata malam nanti, minta suami bisikkan ke telinga kita

Tahniah sayang, sayang berjaya kumpul 50 oz EBM hari ini 😀

Macam pelik, tapi cuba lah 😉

Anda akan rasa bersemangat tiba-tiba dan esok dengan penuh yakin anda akan pam susu dengan bahagia dan bersemangat.

Bila kita yakin, bahagia, semangat, kita sedang berada dalam mood positif.

Bila minda kita positif, susu lebih senang terhasil dengan meriah.

Tips #2 : Lekat kata galakan di botol susu

Seperti contoh dalam gambar ni – credit kepada tuan punya susu botol

cara banyakkan susu badan

Tengok closely, walaupun senggat bawah, dia tulis “Tq Mom” Kan ke kita rasa lega dan bahagia 🙂

Walaupun baru sikit, kita rasa termotivasi, betul tak?

Kalau susah nak cari botol macam ni, kita boleh tulis atas kertas dan tampal pada botol susu anak.

Atau minta tolong suami tuliskan dan tampal pada botol susu.

Pastikan tutup dengan selotep supaya bila basuh botol, kertas tak tanggal.

Boleh letak di setiap senggat, kata yang berbeza, sebagai contoh:

“you can do it mom! ”

“you are the best mother”

“i love you mom, no matter what ”

Dan ayat2 lain yang memotivasi

Tips #3 : Amalkan B Complex

B Complex akan memberi warna kuning kepada susu disebabkan oleh khasiat riboflavin.

Ibu akan motivated sebab nampak susu macam pekat dan yakin anak cepat kenyang.

Minda kita lebih termotivasi dengan apa yang kita nampak dengan mata.

Jadi bila tengok susu pekat, kita akan happy dan rasa termotivasi, dan secara separa sedar, otak kita akan motivate badan kita hasilkan lagi banyak susu 😀

Bila kita happy, makin banyak susu akan terangsang dan terhasil.

Nampak perkaitan nya?

Bagus kalau cuba hari ini. Sebotol B Complex ni RM 53 je. Tambah pos RM 63.

Kalau jadi ahli, jimat RM 10 tau.

Kalau nak leih efektif, bagus tambah sekali dengan set perangsang susu iaitu ESP, Alfalfa dan Ostematrix

Belum cuba, belum tahu.

Dah cuba, pasti puas hati ^_^

Tengok dah 2 minggu susu drop tu, cepat-cepat lah bertindak.

Fast action, fast result!

Kesian kat anak kita, susu asyik kais pagi makan pagi je, kan 😉

Khadeejah Hasmad

SMS/WhatsApp : 019 477 3457

Facebook : Khadeejah Hasmad

Shaklee ID : 858755

One Response

  1. Siti Aminah 19 November 2014

Leave a Reply