Tips Kekal Segar Semasa Memandu Long Distance

Kalau long distance travel, biasa hubby saya je yang drive. Saya kadang teringin je nak drive. Pernah je paksa hubby kasi saya drive. Haha. Tapi tak bertahan lama sebab Maryam mesti nak melekat dengan saya. Kalau takat duduk kat riba, boleh tahan lagi. Kalau takat breastfeed masa driving, pun boleh terima lagi (Sila jangan tiru […]

Long-Distance Travel: Katil Dalam Kereta

Kereta kitorang bukan versi van macam Alphard, atau yang macam Stream. Saya tak suka kereta gabak-gabak nih. Syukur suami pun jenis tak berapa berkenan kenderaan yang besar. Tapi bila dah hampir setiap minggu travel, rasa sakit badan lah jugak kan lama-lama dalam kereta. Kadang masa travel, teringin nak baring macam baring atas katil. Haha. Melampau […]

Tips Packing Baju Secara Kemas

Travel adalah sangat sinonim dengan kitorang. Hampir setiap minggu long distance travel. Err, baru travel local. Insya-Allah in 2-3 months cuba-cuba ke overseas pula ^_< «« RCA nih! Biasa kalau travel, bab paling leceh adalah packing baju. Dan bila semasa travel pulak, paling sakit mata kalau bila dah ambil baju dalam beg, beg jadi selerak. […]