Japan

Hiroshima | Japan

Apa Yang Menarik Untuk Anak Kecil di Miyajima, Hiroshima

Miyajima merupakan sebuah pulau yang terletak di bandar Hiroshima. Antara yang menjadi tumpuan pelancong adalah Torii Gate iaitu pintu temple yang umpama terapung di tengah lautan. Kami ke Miyajima pada musim sejuk bersama 3 anak kecil. Anak-anak memang suka Miyajima. Sebolehnya kita bermalam satu malam di pulau ini untuk explore satu pulau sebab ada pelbagai…

Japan | Simcard | Tokyo | Travel Essential

Tip Beli Simcard di Narita Airport, Tokyo

Sesampai sahaja di Narita Airport, selepas berlari untuk cepat-cepat melepasi imigresen, perkara pertama suami buat adalah cari Simcard. Simcard untuk memudahkan komunikasi kami berdua incase sorang cari beli makanan, sorang duduk dalam bilik jaga anak. Lagipun kalau guna wifi sahaja, ia tidak berapa stabil. 2 Tips Beli Simcard di Narita Airport : #1 : Jangan…

Hokkaido | Japan

Tips Melawat Hokkaido Dengan Anak-anak Kecil & Penginapan

Hokkaido adalah salah satu ‘negeri’ favorite kami di Japan.Antara sebabnya adalah ia kurang sesak, rasa tenang sebab tak ramai orang sangat dan macam-macam boleh buat. Di Hokkaido pula ada banyak ‘daerah’ menarik seperti Sapporo, Otaru, Asahikawa, Shiretoko, Noboribetsu dan banyak lagi. Hari ini saya kongsikan mengenai aktiviti di Sapporo with kids terlebih dahulu ya. Kami…

Japan | Tokyo

Rainbow Bridge, Odaiba, Tokyo

Rainbow Bridge, Odaiba, Tokyo Warna Rainbow akan muncul menjelang maghrib sebab langit dah mula gelap. Lampu warna-warni akan terpasang. Kalau dalam cruise waktu ini memang wow sangat. Odaiba adalah kota yang high recommended untuk family bersama anak-anak kecil. Selain Gundam (tak pasti yang dah dirobohkan tu adakah di reconstruct), Maritime Museum, yang paling menarik kami…

Japan | Tokyo

Shinjuku Gyoen Park, Shinjuku, Tokyo, Japan

Shinjuku Gyoen Park, Shinjuku, Tokyo Taman ini dulunya adalah kediaman seorang kaya. Kemudian di pindah milik ke keluarga diraja dijadikan taman rekreasi dan untuk meraikan kedatangan tetamu. Shinjuku Gyoen Park ini musnah teruk semasa Perang Dunia Kedua tetapi kemudian dibina semula pada 1949 sebagai taman untuk orang awam. Mesti allocate satu hari penuh untuk spend…

Japan | Tokyo

Autumn at Ueno Park, Tokyo

Our first autumn together  ❤️ Waktu ini baby Hannah masih kira-kira dalam pantang. Sebab teringin sangat nak merasa autumn, gigih datang juga sini. Subhanallah memang cantik sungguh. Macam emas berkilauan warna daun ginkgo ini. Bersinar dalam malap dan mendung awan. Masya-Allah. #deejatravelstories

Japan April 2015 | Travel Tips

Sakura di Takato Castle Ruin Park, Takato, Japan

Masa pertama kali kami ke Jepun, kami nak sangat merasa musim sakura. Nak tengok bunga sakura merimbun cantik. Tetapi waktu itu jadual bulan April kami padat. Musim sakura pula akan berakhir pada pertengahan April. Jadi kami cari punya cari, akhirnya Alhamdulillah bertemu dengan satu tempat bernama Takato Castle Ruin Park. Taman ini terletak di Takato….

Malcare WordPress Security