Uncategorized

Uncategorized

Tips Bisnes Shaklee : Just Do It!

BUAT DULU, ADJUST ALONG THE WAY Adalah sebuah kerugian bila Allah ilhamkan kita idea tetapi kita tak buat hanya sebab takut tak jadi, takut betul ke tidak, takut boleh konsisten ke, dan pelbagai takut kepada macam-macam benda yang belum pasti. Buat saja dulu idea yang terlintas di kepala. Nanti “along the way” kita adjust ikut…

Uncategorized

Tips Bisnes Shaklee : Pengurusan Kewangan

Pengurusan Duit Untung /Duit Bonus Dalam Bisnes Walaupun bisnes kebanyakan kita adalah tanpa modal, duit masuk tetap kena pandai urus. Kalau tidak di urus, rasa penat je nanti. Kadang tu memang biasa ada yang rasa bisnes aku ni macam tak untung je. Duit masuk banyak, tapi tak tahu hilang di mana. Mari saya berikan contoh…

Uncategorized

Tips Tulis Blog Jual Shaklee : Cara Tulis Entry Yang Menjual

Untuk tulis entry yang mudah menjual, penting fokus terus pada masalah. Prospek yang desperate tak kisah kehebatan produk kita. Apa yang mereka mahu masalah mereka diselesaikan dengan cepat. Lebih menarik mereka yang desperate ini sanggup bayar berapa sahaja untuk selesaikan masalah. Contoh entry yang fokus masalah adalah seperti “Hilangkan jerawat tanpa parut” “Cara Banyakkan Susu…

Uncategorized

Tips Blog Untuk Jual Shaklee : Cara Cari Pembaca Yang Targetted

CARI PEMBACA BLOG YANG TARGETED Menulis entry di dalam blog, kalau nak jual produk, kita bukan sekadar tulis kemudian berhenti. Selain daripada konsisten menulis, aktiviti seterusnya yang paling penting adalah cari pembaca yang targeted. Maksud pembaca yabg targeted adalah yang betul-betul perlukan produk yang kita jual. Contohnya saya tulis mengenai Set Penyusuan. 1. Saya senaraikan…

Uncategorized

Tips Blog Bisnes Jual Shaklee : Terus Buat

TULIS SAJA. PUBLISH SAJA. Ramai orang risau bila mula nak berniaga via blog. Antara sebab popular adalah tak pandai menulis. Kadang dah tulis, tapi ayat tergantung. Yang sebenarnya kita buat sahaja apa yang boleh. Tulis apa yang kita belajar dari pembacaan buku, majalah, jurnal, pengalaman diri. Kalau ayat tergantung tak tahu nak habiskan, biar lah…

Uncategorized

Tips Bisnes Shaklee : Jaga Persekitaran Kita

Pilih Environment Kita Masa di Lauterbrunnen, Switzerland; ada masanya kami terlepas bas, jadi perlu jalan kaki dalam 10-15 minit ke train station. Bunyi macam dekat tapi kena naik bukit. Antara semua, saya yang selalu tertinggal di belakang walaupun bukan saya yang tolak stroller berat tu. Mak pak saya pun jalan laju ? Tengah mengah ambil…

Malcare WordPress Security