Rezeki Anak Baru

Hai Hello!

Ada sesiapa masih ikuti perkembangan blog Diary of Muhammad?

Saya just tiba-tiba terasa nak tulis di sini, saja, sebagai memori dan to distract myself from my first trimester.

Untuk blog, ni saya baru nak umumkan my current status : Currently I’m pregnant with number 5!

Memang terkejut.

Saya tak pernah experience mengandung anak jarak rapat. Sebab Hajar baru saja umur setahun dan masih menyusu.

Mula-mula, well until now at 12 weeks and 5 days; saya masih rasa my common first trimester syndrome – I want this to end!

But then, bila come to think of it, banyak hikmah dari pregnancy anak yang ini.

Setiap anak pun datangkan rezeki yang baru. Sebagai contoh, Hajar, kehadirannya membuatkan saya terfikir yang what actually I want in my life.

The primary reason saya nak jadi surirumah adalah untuk spend lebih masa dengan anak-anak. But then, with business, I cannot do that.

Until, surprisingly, I founded Fluffy Tots and the rest is history. Thanks to Totschooling. Benda ni nanti lah cerita. Projek ni masih on-going. Tunggu stabil income 4-figures in USD na.

Ok, for this 5th baby, the first rezeki yang saya nampak from this baby’s presence, adalah; my kids got to play outside.

Selama ni kitorang nama je rumah atas tanah. Tapi liat betul nak ajak anak-anak main kat luar.

The happy Maryam!

Sehingga lah my first trimester syndrome kicked in, membuatkan hubby terpaksa take care of the kids most of the time supaya saya tak di ganggu.

And one of those cara adalah dengan ajak anak-anak main luar.

Konon superhero

 

Well, also thanks to Mama Kareem sebab masa bermastautin rumah mak, dia dok ajak budak-budak main kat luar. So she was the one who first introduced the activity, buy some balls. And the kids love it.

I hope this cough and stuffed nose cepat-cepat subside. Please pray for me!

Leave a Reply